lördag 10 augusti 2013

Kommunalråd som gör skillnad

En del kommunalråd och borgmästarepersoner är större än sitt parti. De åtnjuter stort förtroende hos väljarna över partgränser. De är starka visionärer med en stark vilja att genomföra sin politik

London styrs av den konsevative Boris Johnson. Han lyckats hålla ihop alla olika sanhällskasser kultuer, kommersiella, kulturella och sportsliga verksamheter för att positionera och utveckla London. 


Michael Bloomberg I New York har genomfört stränga vapenlager som en fortsätting på hans "nolltolerans mo småbrott". Den tidigare finansmannen har förvandlat New York till en mycket säker stad.

Stig Henriksson har öppnat upp Fagersta för valfrihet och genomfört skattesänkningar.Han tes är att kommunen kommunen att kommunen skall skall ge medborgarna kostnadseffektiv kommunal service med hög kvalitet. Han har reducerat antal nämnder och koncentrerat till de beslutsorgan som kommunalagen föreskriver. Mer är 50% av rösterna i kommunalvalet, där Vänstern i samma kommun får mindre än en tiondel av rösterna i riksdagsvalet. 


Anders Berngarn är kommunalråd i Sveriges mest moderata kommun Lomma med ett väljarstöd på 51%. Han varit med att förvandla den tidgare ndgångna socialdemokratiska kommun till ett attraktivt inflyttnngsområde. Det enkla receptet är bra kostnadsefektiv service. Tar samtidigt höjd för framtida utmaningar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar