söndag 17 augusti 2014

Pressen synar Ludvikas Investeringar

 
 

 
 
Ökade utgifter för Brunnsviksköp riskerar förskola, skola, vård och omsorg. DT chefredaktör Jens Runnberg tar upp ämnet från M-Interpellation vid Ludvika Kommunfullmäktige den 16 juni om S-planer för köp av Brunnsvik.

 
http://www.dt.se/opinion/ledare/stor-risk-att-s-gor-annu-en-gladjekalkyl-i-Ludvika

Jag debatterade i Fullmäktige i samband med interpellations svaret med Maria Strömkvist om affärsplan, politisk förankring och dramatiska ekonomiska konsekvenser. Interpellationen innehöll också en fråga om folkomröstning. Maria Strömkvist svarade då, att det inte var aktuellt med Brunnsviks köp.
 
Jag blev även intervjuad i SVT Gävle Dala där jag efterlyste svar från S-majoriteten på denna för denna kritiska fråga som kan utvecklas till en rejäl ekonomisk kvarnsten

S-majoritetens idé var att få in Brunnsvik bakvägen i Ludvika kommun genom att låta Ludvika Kommunala Fastighets AB (LKFAB) överta Brunnsvik med ett medskick på 5 MSEK. Sedan står Ludvika kommun inför en situation med stora årliga kostnader utan intäkter. Årliga drift- och underhållskostnader på 5 -10 MSEK. Investeringsbehovet bedöms till minst 100 MSEK. Då inga intäkter är redovisade uppstår underskott i LKFAB. Dessa är stora de måste täckas av aktieägaren (Ludvika Kommun) eller sätta LKFAB i konkurs. Kommunfullmäktige hamnar då i en situation att de tvingas ta kostnaderna utan ha möjlighet att ta ställning till affären.

Ett förfarande som ger ett demokratiskt underskott!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar